Vad är units?

Vad är units?

Units inom betting 📈

Att använda sig av units inom betting och odds är både professionellt och strategiskt. För att förklara begreppet på ett enkelt sätt kan vi likna units vid ett mätverktyg för insatser i spel. Storleken på units bestäms alltid av spelarens spelkassa, vilket innebär att en units kan vara olika för varje individ.

För de som delar sina spel med andra är det särskilt viktigt att använda units. Detta möjliggör förklaring av hur mycket förtroende och värdering du har för ett specifikt spel till dina följare.

Att endast ange "Jag satsar 180kr på att Malmö ska vinna över Djurgården" ger egentligen bara information om din insats. Genom att använda units och säga att du satsat 2 units på att Malmö vinner över Djurgården ger du dina följare en tydligare indikation på din värdering av spelet och vad de själva bör satsa.

Istockphoto 1476708532 612x612

Varför ska man spela med units? 👀

För det första ger det dig en bättre översikt över din spelkassa, vilket gör det enklare att bedöma spelvärdet i dina vadslagningar. Dessutom blir det smidigare för andra att följa dina speltips eftersom alla har olika spelkassor att röra sig med.

Unitsskalor 🧾

Det finns olika skalar för units. De två vanligaste är 1-5 och 1-10. Det som skiljer dem åt mest är hur mycket 1 units är av din spelkassa i procent. Vi på Viking Bets använder oss av skalan 1-5.

Om du har en spelbank på 10.000kr och du använder unit skalan 1-5 så ser det ut såhär:

 

Units Av spelkassan Insatsbelopp
1u 1 % 100 kr
2u 2 % 200 kr
3u 3 % 300 kr
4u 4 % 400 kr
5u 5 % 500 kr

 

Varför ska man använda units?📊

Att använda units när du bettar har massor av fördelar. För det första ger det dig en grym kontroll över ditt spelande och gör det enklare att hålla koll på alla dina spel. Dessutom är det toppen för de som följer dina spel, för de får en klar bild av hur mycket du tror på varje spel och hur mycket de bör satsa. Så det är verkligen ett smart sätt att spela!

Flatbet - en annan strategi 🔎

Flatbet är precis tvärtom till units och kan vara en superstrategi för dig som är ny inom betting eller bara inte vill lägga massa tid på att fundera över varje spel. Med flatbet satsar du helt enkelt samma summa varje gång, oavsett hur bra du tror att spelet är. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att ändra din insats beroende på hur mycket du har vunnit eller hur stor din spelkassa är. Så enkelt är det!

Pngegg (2)